Rendszeresség 3. 

Nos, itt az e heti menüm.
Tegnap megterveztem először a hetemet – vizsgáztatok, edzést tartok, tanfolyamot tartok, mikor megyek vásárolni, mikor kell sietni a oviba, stb…
Aztán ehhez megterveztem a menüt. Egyrészt, hogy meglegyen az 5 étkezés, másrészt 7 napból 5-ször vagy edzést tartok, vagy edzésre megyek, mindkettőnél figyelni kell, hogy előtte legalább 45 perccel egyek (ez valamelyik étkezés), és utána azonnal.
Először jön a reggeli-tízórai-uzsonna, utána hozzápakolom az ebéd-vacsorát. Ez utóbbiról tudni kell, hogy nekem általában nincs igényem a főtt kajára, de a kedvetekért nem salátán élek egész héten. 
Kaptam egy szép tököt a szomszéd nénitől, ez adott volt:-) Most épp a főzelékes korszakom élem, jöhet az is, plusz az elmaradhatatlan salátáim.
Bevásárlás (tegnap, vasárnap) után pedig előkészültem:
Megfőztem előre 1 kg kukoricát, a párolt hagymás zöldborsót, lesütöttem 1 kg csirkemellet kockázva, és 2 adag basmati rizst. Ezek dobozban várnak, már nem kell velük szórakoznom. A két főzelék ma készül (hétfőn), egyszerűen mert ma van rá időm, onnan hétvégéig sima menet, hét végén a férjem már besegít (Persze máskor is, csak most elutazik.)
Kiskorú (3 éves) reggelizik-vacsorázik itthon, általában azt eszi, amit én. Most épp kezdődik az eperszezon, így ő épp azzal van elfoglalva, hogy teleegye magát eperrel. (Nekem pl azért nincs betervezve, mert nem eszem el előle…)
Az első fülön a menüt, a másodikon a bevásárlást találjátok. Nekem az első a Kalóriaguruban, a második Trellózva van, így ezek másolatok, Igyekeztem azokat is összeírni, ami volt itthon, remélem, nem hagytam ki semmit. 
Én 2 helyen szoktam bevásárolni, jeleztem, ha valami speciálisan ott kapható, ld pl ananász.
Az egész, tervezésestül, bevásárlásostul, előkészítéssel együtt kb 3,5 órát vett igénybe. Ma még kb 1 óra főzőcskézés, onnan napi 20-30 perc kb a szintidő. Szerintem nem rossz. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük